Parnassus

Lunchen in een kerk. Dat is Parnassus in Gent. Het restaurant is al enkele jaren geopend maar nog niet alom bekend bij het grote publiek. Dat is een bewuste keuze. Parnassus is een sociaal restaurant, waar zij die het niet breed hebben aan een schappelijk prijsje kunnen eten. Anderen kunnen er nog steeds aan een heel voordelige prijs lunchen. Kortom, een gemengd publiek onder de kerktoren.

We aten gisteren middag met de collega’s dagschotels en slaatjes. De prijs voor het laatste start aan 6 euro, groenten en vitamientjes zijn gratis, voor eiwitten betaal je 80 cent per schaaltje. De dagschotel bestond uit linzensoep en een hoofdgerecht van kippenballetjes met venkelsaus en puree met kruiden. Na wat oh’s en ah’s, terwijl iedereen het hoofd achterover sloeg en grapte over Zijne Heiligheid, waren de reacties van het gezelschap lovend. Lekkere en professioneel klaargemaakte schotels, die je rustig kan nuttigen aan een lange kloostertafel. Alsof je bij de nonnetjes gaat tafelen, met kannen kraantjeswater op tafel gezet. Iets wat naar mijn mening in elk restaurant gratis op tafel gezet moet worden.
Zo vol als een ei, nee er kon geen dessert meer bij! Verleidelijk nochtans want op weg naar de kassa kijken de chocomoussekes en patékes je bemoedigend aan.
parnassus_evelineboone_01
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s