Di Coylde

Di Coylde is een gastronomisch restaurant in het landelijke Beernem. Samen met Wederhelft mocht ik er gaan kennismaken met hun kunsten. En hoe!

Laat je niet afschrikken door de lange oprijlaan die naar het prachtige landgoed leidt waarin het restaurant is ondergebracht.  Hier wordt hard gewerkt om de gasten elke maand een nieuw menu voor te schotelen. Wat je op je bord krijgt is verfijnd, maar ook herkenbaar. Je krijgt hier seizoensgebonden gerechten, vergezeld van zorgvuldig uitgekozen wijnen.

Wanneer ik mijn bord voorgeschoteld krijg heb ik als noob al metteen het ‘oh wauw’-gevoel. Ik maar sukkelen met een hoopje sla dat niet op mijn gerecht wil blijven zitten voor de foto, hier is elk bord gewoon een plaatje op zich. Je zou er bijna niet aan durven beginnen, zo mooi. Gelukkig kon ik er snel een foto van maken, voor de herinnering. De combinaties zijn bijzonder goed gekozen. Elke hap is werkelijk een smaakbommetje. Ook de dranken worden vlot aangevuld met een bondig woordje uitleg van een gepassioneerd wijn sommelier.

Qua leeftijdscategorie vielen we wat uit de toon. Terwijl, in grotere steden gastronomie al eerder een trendy gebeuren is. Er is echter geen reden toe om als twintiger – dertiger niet naar Di Coylde te gaan. Dicht bij de afrit Beernem en met voldoende parkeerplaats is dit een ideale locatie. Je kan zelfs een wandelingetje maken op het groene domein.

Bekijk het menu van deze maand en begin maar al te watertanden.

Image
GRAVAD LAX van SCHOTSE ZALM “LABEL ROUGE” 

Zalm droog gemarineerd met cajun kruiden en mosterd
Dille yoghurt / Crème en blinis  van cajun / Mosterdsla / Gemarineerde radijswortel
Image
GRIETBOT GEGRILD
Compote van sjalot, spek, Madeira / Jonge spinazie /
Saus van Madera
Image
ROODPOOT PATRIJS
Risotto / Mix boschampignons / Crème witte kool
Warme vinaigrette van patrijzenjus
Image
POLDERHAAS FILET en CIVET VAN DE SCHOUDER
Zalf van aardpeer / Gebakken kervel wortel / Gesouffleerde aardappel
Saus met Banyuls en frambozen
Image
PRALINE / BANAAN / NOTEN
Mousse van praline / Bananen roomijs / Verse banaan
Crumble van hazelnoot en peperkoek

Of

BORDJE KAZEN

Mokka of thee met “home-made” snoepertjes

Annie, die ons heel hartelijk ontvangt, vertelt dat de ruimtes ook kunnen omgetoverd worden om er een gezellig personeels-, familie- of communiefeest te geven. Op de eerste verdieping is er ook een vergaderruimte waar verschillende lunchmogelijkheden bij aangeboden worden.

Ga een kijkje nemen op de website www.dicoylde.be of op hun facebookpagina.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s