Daar leeft bio

Ze krijgen een meisje, Valéri en Svetlana van RWS & zonen.  Het ene heeft weinig met het andere te zien, aldus Valéri. Het meisje komt er ergens in november, de zonen is een ludieke verwijzing naar de ambachtelijke waarden die het bedrijf hanteert. Websites, drukwerk, apps, muziek, film,… alle media die de deur uit gaan bij Round Window Studios zijn met de grootse zorg tot stand gekomen. Doordat ze een klein bedrijfje zijn met creatievelingen van verschillende disciplines blijft de productie binnenshuis en dat is een garantie voor de klant van een ambachtelijk product.

Bij Valéri kan je terecht voor het concept en ontwerp van al uw online- en offline media, hij heeft ook de algemene touwtjes in handen. Frederick neemt het development van de online media voor zijn rekening, terwijl Gregory de backend-developer er voor zorgt dat alles achter de schermen ook werkt. Filip is met zijn druktechnische- en papierkennis de man van wijsheid. Vier mannen op een kluitje zouden niet zijn wat ze zijn zonder Svetlana die zorgt dat alles ook administratief in orde komt.

Deze zomer verhuisden ze naar Dok Noord in Gent. De kantoren in de oude ACEC- fabrieken zijn de start van een grootschalig project Oude Dokken, wat op termijn ook een residentieel aspect krijgt. De ideale uitvalsbasis dus voor een jong grafisch- en communicatiebureau. Dat moet gevierd worden, uiteraard. Here’s where I  come in…

Samen met Valéri bedachten we een concept dat aansluit bij de filosofie van RWS. Het resultaat is een reeks zelfgemaakte hapjes, stuk voor stuk bereid met biologische producten. Geitenkaas van De Volle Maan, groenten, vlierbloesemsap en kakelverse eitjes van De Patisson. Zoals het een ambachtsvrouw betaamt, ging ik even zelf de oorsprong van mijn ingrediënten achterhalen. Getest en goedgekeurd gaan we ze halen op de wekelijkse markt in Ledeberg. Dat alles resulteerde in een mini-docu.

rws_bioreceptie_EB_06 copy

Na ettelijke avonden zwoegen in de keuken hadden Wederhelft en ik 10 liter pastinaaksoep, 5kg hummus van rode bieten, 10kg tomate crevette, 6 quiches, een honderdtal kokosrotsjes, 3 hartige cakes, 60 artichokspiesjes en 80 potjes tiramisu klaar. De Bierhalle garandeerde mij dat mijn bestelling van lokale bieren en wijnen ter plaatse was en De Patisson leverde nog 20 flessen vlierbloesemsap. Het feest kon beginnen.

rws_bioreceptie_EB_07 copyHummus van rode bietjes en walnoten met brood van Bio De Trog

rws_bioreceptie_EB_15 copyRomige soep van geroosterde pastinaak en parmezan met een vleugje tijm

rws_bioreceptie_EB_16 copyHartige cake met rucola en pijnpitten | Artichokspiesjes in een seranojasje

rws_bioreceptie_EB_10 copyCannoli van kokos en quiche van spinazie en geitenkaas in de achtergrond

rws_bioreceptie_EB_17 copyParfait van rabarber en peperkoek

Jawel er was zelfs een menukaart, een interactieve nog wel! Klik op de foto hieronder voor interactiviteit ^^

rws_bioreceptie_EB_09 copy

rws_bioreceptie_EB_13 copy

Dit was dan mijn eerste ervaring met koken voor 80 man. En wat voor één, daar mijn inschattingsvermogen reikt tot een maximum voor 6 en onze keuken een capaciteit heeft voor 4. Maar goed, met overschotten weten we wel blijf. Eind goed al goed, de reacties waren positief. Heerlijk als je zelf even met een schoteltje rond gaat en iemand vraagt “Oh van waar komt dat?” “Zelf gemaakt? Echt??”. Ook de live muziek van Kirill Pokrovsky -die als vijfde man bij RWS zorgt voor audio bij het visuele- en de video-biechtstoel maakten dit geen alledaagse receptie.

Bekijk alle foto’s hier.

Met dank aan mijn immer geweldige Wederhelft, in mijn eentje was het me nooit gelukt.

Advertenties

2 Reacties op “Daar leeft bio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s