Vissen op forel

Tot voor kort beeldden we ons de doorsnee visser in als een ietwat uitgezakte vijftiger in trainingspak die ’s ochtends om vijf uur op staat om dan ’s avonds om vijf uur terug huiswaarts te keren na veel te lang krampachtig op een veel te smal geworden visbak te zitten staren naar een fluorescerend drijvend stukje hout. Dat imago heeft voorgoed -of voorlopig- afgedaan want de twintiger in de stad heeft de rustgevendheid achter deze sport ontdekt. Gefascineerd door eeuwenoude tradities achter visvangst, zoeken ze naar nieuwe manieren om de stadsvissen massaal om de tuin te leiden.

Zo ook Wederhelft. Alles begon klein en onschuldig, met een terug opgerakeld cadeau van een aantal jaren terug. Een visbak, een dobber en een lijn. Daarmee ving hij al snel wat klein grut. Toen Vader Beans dit te horen kreeg werd Wederhelft meteen opgenomen in familiale visserskringen. Het arsenaal breidde uit, het huis werd te klein en is nog steeds te klein. Zo geschiedde dat Vader Beans, Nonkel Beans en Wederhelft op jacht gingen in het verre Brakel, het Mekka voor forelvissers. Zalmforel meerbepaald.

De kleine stadsvisser is nu al lang vergeten. Groot geschut wordt telkens ingezet om op kweekvijvers overal te lande, in competitie zo veel mogelijk aan de haak te slaan. Als dat toevallig eetbare vis is, zo niet van het soort dat leeft in het slijk van onze wateren, maar vrolijk splatterende glanzende visjes, heeft een ander daar ook nog eens wat aan nietwaar?

Vijf kanjers van zalmforellen had Wederhelft bij zijn thuiskomst triomfantelijk uit zijn knapzak gehaald. Deze overwinning zouden we vieren door de beestjes en papilotte  op de barbeque te bakken, een feestmaal! Het hele dorp at mee en Wederhelft werd tot stamhoofd verkozen. Hoera!

Onder: De visjes en het schoonmaakritueel.

Schermafbeelding 2013-05-10 om 22.55.18 Schermafbeelding 2013-05-10 om 22.55.38 Schermafbeelding 2013-05-10 om 22.55.54

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s