Meat Free Monday

Meat Free Monday, het vegetarische kookboek van de McCartney’s, ziet er grafisch heel interessant uit. Prachtige foto’s ook. Leuk concept – voor elke maandag van het jaar krijg je recepten voor het ontbijt, lunch, meeneemlunch, tussendoortje, bijgerecht, diner en dessert. Ik hoor u denken “wow, da’s veel voor één dag”. En daar zijn we al meteen bij het addertje aanbeland.

Voor veel gerechten sleur je een boodschappenlijst van jewelste naar de supermarkt. Maar eens je begint met koken, rijzen allerlei vraagtekens. Je leest het hele recept door en blijkt dat sommige ingrediënten gewoonweg ontbreken in de beschrijving. Verhoudingen kloppen niet en de bereidingswijzen hebben nog wel behoorlijk wat verfijning nodig.

Niettemin is het een inspirerend boek. Gisteren avond maakte is een rodebietensalade met witlof, walnoten, rucola, feta, rode ui,… en de rest ben de inhoud ben ik alweer vergeten. Lekker was het wel. Alleen had de gaartijd voor de bietjes – dewelke reeds in veel kleinere blokjes waren gesneden dan aangegeven – minstens verdubbeld mogen worden.

Samosa’s heb ik ook gemaakt. Wederhelft nam de vulling op zich, ik het monnikkenwerk om filodeegvellen aan elkaar te boteren, snijden, vullen, vouwen, nog wat beboteren en rollen maar. Ze waren het toch waard. Ook al was een half pakje boter nu ook niet zo zeer nodig om alles samen te houden.

samosas_evelineboone samosavulling_evelineboone

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s