Koolvis met pruimen

vistajine_evelineboone

Zondag kochten we op de markt van Ledeberg – nog één van de grootste van de streek – een flink uit de kluiten gewassen lap koolvis. Want ik had zin in vis. Geen idee wat je met een koolvis doet, maar Delicious bracht raad. In de editie van deze maand, de Nigella-editie overigens, vond ik een recept voor een vistajine met pruimen. Volgens het recept moet dat met schelvis maar koolvis is ook wit dus dat werkt evenwel.

Zo geschiedde en amai, wat een smaakbommetje! De combinatie van zoete pruimen met een handvol verse koriander en de kruidenmix gaat zo goed bij elkaar, niet normaal. Omdat je volgens het recept baharat van het merk Bart moet gebruiken en ik al helemaal geen equivalent kan vinden, kies ik voor een zakje ‘Mengeling voor kerrie-sechuanwok’ van Delhaise. Aangevuld met wat cayennepeper, venkelzaad en een stokje kaneel is het nòg beter.

Bovendien beweert men dat dit makkelijk klaar te maken is op een doordeweekse dag en het is nog waar ook! Dus hop, allemaal Delicious van november 2012 in huis halen (UK versie).

vistajine_evelineboone

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s